شاید گمان کنید که پس از جراحی بینی تمام مراحل سخت به پایان رسیده و پس از آن میتوانید با ظاهری جدید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، اما باید بدانید که پس از جراحی تا مشاهدهی نتیجهی نهایی راهی طولانی در پیش دارید. یکی از سختترین دورهها پس از جراحی بینی، هفتهی اول پس از جراحی میباشد، در طی این دوره تا زمانی که بخیهها و آتل بینی را باز کنید عوارض و علائم بسیاری را تجربه خواهید کرد که ممکن است تحمل برخی از آنها دشوار باشد. یکی از عوارضی که پس از جراحی بینی ممکن است برای درصد کمی از بیماران ایجاد شود حالت تهوع و استفراغ بعد از جراحی بینی در روزهای اول میباشد، در ادامه به بررسی این عارضه و راهکارهایی جهت درمان آن میپردازیم.
حالت تهوع پس از جراحی بینی
حالت تهوع یکی از شایعترین عوارض جانبی است که پس از جراحی بینی ممکن است ایجاد شود. دلیل حالت تهوع و استفراغ پس از جراحی بینی تاثیر داروهای بیهوشی و بیحسی میباشد. در صورتی که جراحی بینی تحت تاثیر بیهوشی عمومی انجام شده باشد احتمال بروز حالت تهوع و استفراغ بیشتر از زمانی است که جراحی با بیحسی موضعی و آرامبخش انجام شده باشد.
همچنین خانمها، افرادی که دارای اضافه وزن هستند و افرادی که دچار استرس و اضطراب هستند ممکن است بیشتر از سایرین به حالت تهوع و استفراغ بعد از جراحی بینی مبتلا شوند.
خطر استفراغ و حالت تهوع پس از جراحی بینی
زمانی که جراحی انجام ندادهاید حالت تهوع و استفراغ ممکن است باعث کم شدن آب بدن، ضعف و بیحالی شود اما پس از جراحی بینی شرایط بسیار سختتر خواهد شد، برخی از خطراتی که همراه با استفراغ پس از جراحی بینی ممکن است ایجاد شود عبارت است از:
آسیب به بینی
زمانی که داخل بینی شما پانسمانهایی قرار دارد و همچنین بخیههایی داخل و خارج بینی اعمال شده است هرگونه فشاری که در هنگام استفراغ به بینی شما وارد شود ممکن است موجب باز شدن بخیهها و یا آسیب به بینی شود.
احتمال خفگی
به دلیل اینکه تا چند روز پس از جراحی بینی نمیتوانید از طریق بینی به راحتی نفس بکشید، استفراغ پس از جراحی بینی میتواند موجب احساس خفگی شود.
خونریزی
فشاری که در هنگام بالا آوردن و استفراغ کردن وارد میشود میتواند موجب باز شدن برشهایی که هنگام جراحی بینی اعمال شده است شود و در نتیجه خونریزیهای شدیدی رخ بدهد.
سرگیجه و احساس سبکی در سر
از عوارض کاهش یافتن آب و املاح بدن سرگیجه و احساس سبکی در سر میباشد که ممکن است منجر به افزایش خطر افتادن و آسیب به بینی نیز شود.
درمان حالت تهوع و استفراغ پس از جراحی بینی
در صورتی که پس از جراحی دچار حالت تهوع و استفراغ هستید میتوانید این راهکارها را امتحان نمائید.
استفاده از داروهای ضد تهوع
در اکثر موارد بهترین جراح بینی برای شما داروهایی را تجویز مینماید که باید طبق دستورالعمل مصرف نمائید. یکی از این داروها، داروی ضد حالت تهوع میباشد که چند ساعت پس از اینکه جراحی به پایان رسید باید مصرف آن را شروع نمائید و تا روز چهارم مصرف آن را ادامه بدهید. برخی از بیماران به دلیل اینکه هوشیاری لازم را ندارند فراموش مینمایند که داروهای خود را در زمان مناسب مصرف نمایند، بنابراین پیش از جراحی از یک همراه بخواهید که در هفتهی اول جراحی مراقب شما باشد و داروهای مصرفی را به شما یادآوری نماید. در صورت مصرف به موقع داروها در اکثر مواقع حالت تهوع شما بهبود خواهد یافت.
رژیم غذایی مخصوص
در طب سنتی گیاهان دارویی وجود دارد که میتوانند موجب کاهش حالت تهوع و استفراغ شوند، یکی از این گیاهان زنجبیل می باشد که میتواند در آرام شدن معده نقش مفیدی داشته باشید، زنجبیل را میتوانید به صورت آب نباتهای زنجبیلی و یا دمنوش زنجبیل به همراه لیمو میل نمائید که بسیار مفید می باشد. همچنین از مصرف غذاهایی که ممکن است معدهی شما را تحریک نمایند پرهیز نمائید و در هفتهی اول پس از جراحی رژیم غذایی مایع و سبک را در پیش بگیرید.
نکته: در صورتی که پس از مصرف داروهای ضد تهوع و رعایت رژیم غذایی همچنان استفراغ و حالت تهوع دارید تا ۲۴ ساعت صبر نمائید و در صورتی که وضعیت گوارشی شما بهبود نیافت باید به اورژانس مراجعه نمائید تا بررسیها لازم انجام شود و درمانها موثر برای شما ارائه شود.
سخن پایانی
به طور کلی از آنجایی که استفراغ و حالت تهوع عارضهی شایعی میباشد که ممکن است برای تمام افراد پیش بیاید بنابراین پیش از جراحی باید برای این موضوع آماده باشید، داروها را به موقع مصرف نمائید و غذاهایی که معده را تحریک مینمایند را تا چند روز استفاده نکنید. اگر پیش از جراحی بینی، جراحیهای دیگری انجام دادهاید که پس از آن دچار حالت تهوع و استفراغ شدهاید باید به این نکته آگاه باشید که پس از جراحی بینی نیز ممکن است همان حساسیت و واکنش را نسبت به داروهای بیهوشی داشته باشید، بنابراین بهتر است از پزشک خود بخواهید که روشهایی جایگزین بیهوشی مانند بیحسی موضعی را جهت جراحی انتخاب نماید. با رعایت این نکات میتوانید امیدوار باشید که از این عارضه در امان خواهید بود و دوران نقاهت پس از جراحی را به خوبی طی خواهید کرد.
۰ دیدگاه