هزینه عمل شکستگی بینی چقدره

عمل شکستگی بینی

عمل شکستگی بینی یکی از جمله اقداماتی است که کاربرد درمانی دارد و در برخی موارد انجام آن ضرورت دارد. شکستگی بینی بنا به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. شدت آن در هر فرد بسته به نوع آسیب دیدگی و میزان فشار وارد شده به بافت بینی متفاوت است. اما سؤالاتی که معمولاً در این زمینه مطرح است، شامل این موارد است که “آیا امکان انجام همزمان جراحی شکستگی بینی با عمل زیبایی وجود دارد؟” یا اینکه “چه زمان برای جراحی شکستگی بینی مناسب است؟” دو راه حل مطرح برای درمان شکستگی بینی وجود دارد. در ادامه قصد بررسی همه جانبه‌ی جراحی شکستگی بینی و تأثیر آن در رفع عیوب ظاهری و داخلی بینی، را داریم. همراه ما باشید.

۰۲:۰۹
truncate dir-rtl

فیلم جراحی شکستگی بینی

منظور از عمل بینی شکسته چیست؟

جراحی شکستگی بینی یکی از جراحی‌های حساس است که معمولاً با هدف درمانی انجام می‌شود. زمانی که به بینی ضربه وارد می‌شود و بینی دچار شکستگی می‌شود. این امر ممکن است علاوه بر تحت تأثیر قرار دادن جنبه زیبایی چهره، جنبه‌های درمانی نیز دارد. در صورت ایجاد ضربه به بینی، تنها راهکار برای اصلاح آسیب‌های وارده، انجام جراحی بینی است.

عکس شکستگی بینی

در برخی موارد که در اثر شکستگی بینی مشکلات تنفسی ایجاد می‌شود، انجام اقدامات جراحی در راستای اصلاحات آن یکی از اصلی‌ترین مواردی است که باید آن را جدی بگیرید. برخی از اصلی‌ترین مشکلاتی که برای اصلاح شکستگی بینی انجام می‌شود، شامل مواردی است که در ادامه به آن می‌پردازیم:

  • خونریزی مکرر: خونریزی‌های مکرر بینی به دلیل آسیب‌دیدگی رگ‌های خونی.
  • ایجاد آسیب‌های ظاهری: تغییر شکل یا عدم تقارن در بینی ناشی از شکستگی.
  • مشکلات تنفسی: انسداد مسیر‌های هوایی بینی به دلیل تغییر در ساختار داخلی بینی.
  • درد و ناراحتی: درد مداوم یا حساسیت به لمس در ناحیه بینی.

عمل بینی شکسته چگونه است؟

عمل بینی شکسته یا جراحی بینی شکستگی، یک روش پزشکی است که برای ترمیم و اصلاح آسیب‌های بینی ناشی از شکستگی انجام می‌شود. این جراحی ممکن است برای بازگرداندن ظاهر طبیعی بینی و بهبود عملکرد تنفسی انجام شود. مراحل کلی عمل بینی شکسته به شرح زیر است:

  1. ارزیابی اولیه: پزشک با استفاده از معاینه فیزیکی و تصویربرداری (مانند رادیوگرافی یا سی‌تی اسکن) نوع و شدت شکستگی را تشخیص می‌دهد.
  2. آمادگی قبل از جراحی: بیمار باید دستورالعمل‌های خاصی را قبل از جراحی رعایت کند، از جمله عدم مصرف برخی دارو‌ها و ناشتا بودن.
  3. بی‌هوشی: عمل معمولاً تحت بی‌هوشی عمومی یا موضعی انجام می‌شود.
  4. تنظیم شکستگی: اگر از شکستگی بینی مدت زمان زیادی نگذشته باشد(معمولاً در چند روز اول پس از حادثه)، پزشک ممکن است بتواند بدون نیاز به انجام جراحی، عواقب ضربه به بینی را جبران کند. اما در اکثر موارد نیاز به انجام جراحی به سبک باز وجود دارد.
  5. برش و تنظیم استخوان‌ها: در جراحی باز، پزشک برش‌هایی در داخل یا خارج بینی ایجاد می‌کند تا به استخوان‌ها و غضروف‌های آسیب‌دیده دسترسی پیدا کند. سپس استخوان‌ها و غضروف‌های بینی را به موقعیت درست بازمی‌گرداند.
  6. بخیه زدن: بعد از تنظیم استخوان‌ها و غضروف‌ها، برش‌ها بخیه می‌شوند و ممکن است از بخیه‌های قابل جذب یا غیر قابل جذب استفاده شود.

بعد از جراحی ممکن است متخصص از گچ، نوار چسب، یا محافظ‌های مخصوص برای نگه‌داشتن بینی در موقعیت درست استفاده کند تا به بهبود شما کمک کند. بعد از آن فرد باید دستورالعمل‌های خاصی از جمله عدم فعالیت شدید، اجتناب از ضربه به بینی و مصرف دارو‌های تجویز شده را برای مراقبت پس از جراحی رعایت کند.

عمل بینی شکسته

عوارض شکستگی بینی

علل مختلفی می‌توانند بستر مناسبی برای شکستگی اسکلت استخوانی بینی را فراهم آورند. این عوامل می‌توانند از برخورد با اجسام سخت هنگام تصادف تا آسیب دیدن در یک نزاع و دعوا، متغیر باشند.

اگر بینی را به سه قسمت تقسیم کنیم، یک سوم فوقانی آن از استخوان تشکیل شده و دوسوم بعدی آن از غضروف. اگر شدت ضربه‌ی وارد شده به بینی زیاد باشد، امکان جابجایی بافت استخوانی و غضروفی وجود دارد.

متناسب با شدت جابجایی اجزای بافت بینی، عوارض ایجاد شده مختلف است.

از مهم‌ترین عوارض ناشی از شکستگی بینی می‌توان به اختلالات و مشکلات تنفسی اشاره کرد. بر اساس شدت شکستگی و دفورمیتی بافت بینی، میزان مشکلات تنفسی متفاوت است. هرچه شدت شکستگی بیشتر باشد، مشکلات تنفسی ناشی از آن به مراتب بیشتر خواهد بود و مشکل بعدی ایجاد شده قطعاً مسأله زیبایی است. ممکن است بینی به سمت چپ و راست انحراف پیدا کند و حالت کجی داشته باشد.

عمل شکستگی بینی

علائم شکستگی بینی

از جمله نشانه‌ها و علائم مشهود شکستگی بینی عبارتند از:

  • احساس درد در بافت بینی و صورت
  • خونریزی
  • تورم و التهاب در بینی و صورت
  • دشوار شدن تنفس از طریق بینی
  • تغییر شکل بینی
  • انحراف تیغه بینی و…

هرگاه با علائم فوق الذکر مواجه شدید، سریعاً به بهترین جراح بینی مراجعه کنید تا اقدامات تشخیصی و درمانی در زمان مناسب انجام شوند تا علائم بهبود یابند.

عکس رادیولوژی شکستگی بینی

در ادامه تصویر رادیولوژی مربوط به فردی را ملاحظه می‌کنید که دچار شکستگی بینی شده است. در این صورت لازم است هر چه سریع‌تر اقدامات لازم در راستای اصلاح آن صورت بگیرد. (عکس رادیولوژی بینی شکسته)

عکس رادیولوژی شکستگی بینی

روش‌های درمان شکستگی بینی

راهکار‌های متفاوتی بر حسب شدت شکستگی، سن فرد، وضعیت جسمانی و روحی بیمار و… برای درمان این عارضه وجود دارد.

در ادامه به معرفی روش‌های مؤثر در درمان شکستگی بینی می‌پردازیم:

جا انداختن شکستگی بینی

این روش درمانی تنها در روز‌های ابتدایی بعد از شکستگی قابل انجام است. زمان طلایی برای جا انداختن شکستگی بینی، کمتر از یک‌ماه است.

زیرا بعد از این زمان، استخوان‌های بینی بعد از شکستگی به یکدیگر جوش می‌خورند و بازگشت آن‌ها به مکان اصلی خود نیاز به عمل جراحی دارد. این مدت زمان در کودکان کمتر و به یک هفته محدود می‌شود.

حال اگر شکستگی با جابجایی بافت استخوانی و غضروفی بینی همراه باشد؛ اگر اقدامات درمانی در زمان مناسب صورت نپذیرد، استخوان و غضروف جابجا شده در محل جدید خود جوش می‌خورند و بازگرداندن آن‌ها به حالت اولیه و مناسب خود دشوار می‌شود.

همچنین اگر جا انداختن بینی در زمان مناسب انجام نشود، امکان ماندگاری عوارض ناشی از آن، مثل: مشکلات تنفسی، محتمل می باشد.

عمل جراحی شکستگی بینی

هرچه فرد در مراجعه به پزشک متخصص سهل انگاری کند و در روز‌های بعد از شکستگی بینی اقدامات درمانی مناسب را انجام ندهد؛ استخوان بینی در حالت شکسته جوش می‌خورد و بازگشت آن به مکان اصلی با روش‌های ساده و نیمه تهاجمی امکان‌پذیر نیست. در این حالت تنها گزینه‌ی درمان قطعی، جراحی شکستگی بینی است.

بهترین زمان برای جراحی شکستگی بینی

شاید تا به اینجای امر این سؤال ذهنتان را به خود مشغول ساخته باشد که؛ چه زمان برای جراحی شکستگی بینی مناسب است؟
معمولاً ۶ ماه بعد از شکستگی بینی، بهترین زمان برای عمل جراحی می‌باشد. علت این امر، کاهش تورم و التهاب ناشی از شکستگی و جوش خوردن استخوان‌ها و غضروف‌های شکسته و جابجا شده است.

با این حال ممکن است متناسب با شدت شکستگی و عوارض ناشی از آن، این مدت زمان در فردی کوتاه‌تر یا حتی بلندتر شود. تعیین زمان عمل جراحی منوط به تشخیص و صلاحدید جراح پلاستیک، بعد از انجام معاینات و بررسی‌های مورد نیاز می‌باشد.

جراحی بینی مردانه استخوانی

نتیجه عمل شکستگی بینی و عمل زیبایی

با انجام جراحی شکستگی بینی می‌توان به درمان عوارضی همچون؛ مشکلات تنفسی، دفورمیتی بینی و… کمک شایان ذکری نمود.

همچنین به خاطر داشته باشید در حین جراحی شکستگی بینی می‌توان عیوب ظاهری بینی نظیر کجی بینی را برطرف نمود و به زیبایی ظاهری آن، نیز افزود.

در اغلب موارد افرادی که دچار شکستگی بینی می‌شوند، تمایل دارند همزمان با درمان این عارضه دستی به سر و روی بینی خود هم بکشند. به همین دلیل همزمان با اصلاح شکستگی بینی می‌توان به زیبایی ظاهری آن نیز کمک نمود.

نتایج مطرح حاصل از جراحی شکستگی بینی به شرح زیر می‌باشند:

  • بازگشت استخوان‌ها و غضروف‌های بینی به محل اولیه و اصلی خود
  • درمان مشکلات تنفسی
  • درمان انحراف تیغه بینی
  • اصلاح فرم و حالت بینی (از نظر بعد زیبایی)
۰۱:۲۵
truncate dir-rtl

امکان جراحی همزمان درمان شکستگی و عمل زیبایی بینی

هزینه جراحی شکستگی بینی چقدره؟

برخی از بیمه‌های درمانی هزینه‌ی درمان شکستگی را تقبل می‌کنند. با این حال نرخ جراحی شکستگی بینی بسته به موارد زیر در هر فرد متفاوت است:

  • شدت شکستگی
  • عوارض ناشی از شکستگی
  • روش درمانی مورد استفاده
  • دستمزد جراح بینی
  • هزینه کلینیک
  • هزینه متخصص بیهوشی و…

با مراجعه حضوری به پزشک متخصص؛ معاینات و بررسی‌های مورد نیاز انجام می‌شوند و پزشک می‌تواند بهترین راه درمان شکستگی بینی را انتخاب کند و هزینه‌ی آن را به اطلاع بیمار برساند.

✔ پرسش و پاسخ در مورد درمان شکستگی بینی

خلاصه کلام

زمان مناسب برای درمان شکستگی بینی را تلف نکنید. اگر شکستگی بینی در زمان مناسب درمان نشود، می‌تواند عواقب نامطلوبی مثل مشکلات جدی تنفسی را به فرد تحمیل کند.

برای انتخاب راهکار درمانی لازم است با بهترین جراح بینی در تهران مشورت کنید و از هرگونه اقدام خودسرانه پرهیز کنید. به خاطر داشته باشید بهترین روش درمانی بعد از معاینات حضوری و بررسی گرافی‌های تشخیصی تهیه شده، امکان‌پذیر است.

دکتر سید علی بصام
دکتر علی بصام

دکتر علی بصام، متخصص گوش و حلق و بینی، با بیش از ده سال سابقه جراحی بینی در این زمینه هستند. ایشان دارای بورد تخصصی گوش و حلق و بینی از دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۸۸ و فلوشیپ اتولوژی از دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1390 هستند.

مطالب مرتبط

شستشوی گوش

شستشوی گوش یک روش درمانی است که برای پاکسازی موم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو