اگر متقاضی عمل بینی باشید، قطعا برای یک بار هم که شده بر سر دو راهی انتخاب جراحی بینی باز یا بسته قرار گرفته اید.
آنچه شما را در این دوراهی قرار داده است، ویژگی عمل بینی به روش بسته بوده، چرا که در این جراحی برشی وجود نداشته و تمامی اصلاحات بینی از طریق سوراخ های بینی ایجاد میشود. بنابراین داشتن آگاهی در مورد هر یک از این جراحیها میتواند کمک شایان توجهی به شما کرده و انتخاب را برایتان آسان کند. در جراحی بینی باز برش بر روی پوست بینی ایجاد می شود و پزشک دسترسی بیشتری به ساختمان و ساختار بینی خواهد داشت. بنابراین از حساسیت بالاتری برخوردار بوده و باید برای انجام آن به جراح بینی خوب و با تجربه ای مراجعه کرد.
در ادامه به تشریح چگونگی عمل بینی باز خواهیم پراخت تا افرادی که با این تشخیص در عمل مواجه شدهاند بتوانند لزوم انتخاب آن را دریابند. با ما همراه باشید تا شما را با دنیای رایجترین جراحی در ایران آشنا کنیم:
دلیل انجام جراحی بینی به روش باز
عمل جراحی بینی به دو روش باز و بسته انجام میشود. روش باز جراحی بینی زمانی استفاده میشود که نیاز به دسترسی کامل به ساختارهای داخلی بینی و تغییرات گستردهتری در شکل و ساختار بینی وجود داشته باشد.
دلایل انجام جراحی بینی به روش باز ممکن است عبارت باشند از:
تغییر شکل بینی
اگر شما شکل بینی خود را به طور کامل تغییر داده و به شکل دلخواه خود میخواهید بینی خود را تغییر دهید، جراحی باز ممکن است مناسب باشد. این شامل تغییر اندازه بینی، تراشیدن قسمتهای بینی، تغییر زاویه بینی و بهبود تناسب بینی با سایر ویژگیهای صورت است.
اصلاح عیوب ساختاری
در برخی موارد، عیوب ساختاری در بینی مانند تغییرات در عرض یا طول قوز بینی وجود دارد که نیاز به دسترسی کامل به آنها دارند.
بازسازی بینی پس از جراحی
در صورتی که بینی به علت ایرادات باقی مانده، صدمات از جراحی های قبلی متضرر شده باشد، روش باز ممکن است برای بازسازی و بهبود بینی مناسب باشد.
برطرف کردن مشکلات تنفسی
در مواردی که افراد مشکلات تنفسی به علت انحراف بینی، پولیپهای بینی و… جراحی باز ممکن است برای بهبود عملکرد تنفسی بینی مناسب باشد.
بینی گوشتی
نکته بعدی در مبحث عمل بینی نوع بینی است. به این معنا که اگر فرد دارای بینی گوشتی باشد، بهترین انتخاب برای نوع عمل جراحی بینی به روش باز خواهد بود.
آنچه این انتخاب را الزام آور می کند ساختمان بینی گوشتی است. بینی گوشتی به دلیل داشتن پوستی ضخیم و تیغهای بسیار ضعیف نیازمند تقویت استخوانی بوده تا پس از عمل به دلیل نداشتن تکیهگاه مناسب دچار افتاگی نشود، و تمامی این عوامل در گروه انجام عمل بینی به روش باز است. علاوه بر این ممکن است جراح در حین عمل و یا قبل از آن نیازمندی بیمار به پیوند استخوان را دریافته باشد، در این صورت لازمه این پیوند دسترسی به ساختمان داخلی بینی خواهد بود که در سایه عمل بینی باز میسر است.
بنابراین بهترین انتخاب برای افرادی که دارای بینی گوشتی هستند عمل بینی باز خواهد بود.
روش باز جراحی بینی معمولاً نیازمند برشهای بزرگتر و دسترسی به ساختارهای داخلی بینی است. این میتواند به مدت بیشتری برای بهبود و بازیابی نیاز داشته باشد و ممکن است باعث ترمیم و بهبود طولانیتری در مقایسه با روش بسته شود. بنابراین، تصمیم نهایی در مورد نوع جراحی بینی باید توسط پزشک متخصص در ارتباط با وضعیت خاص شما گرفته شود.
نحوه انجام عمل بینی باز
همانطور که در بالا به صورت مختصر اشاره شد عمل بینی را میتوان به دو شکل عمل بینی باز و عمل بینی به روش بسته انجام داد. در ادامه تمامی ابعاد عمل بینی باز را شرح خواهیم داد.
در عمل بینی به شکل باز ابتدا عمل آناتومی بینی را بررسی کرده و مواردی را که میبایست مورد اصلاح قرار گیرد را مشخص میکند. در مواقعی جراحان با ارائه تصویر سه بعدی از نتیجه جراحی موجب تصویر سازی ذهنی در مراجعه کننده خواهند شد.
توجه به این نکته ضروری است که اگر مراجعه کننده نیازمند اصلاحات در نواحی پرههای بینی باشد، ایجاد برش ضروری خواهد بود، ولو اینکه عمل به صورت بسته انجام شود. در این مورد نمیتوان این نواحی را بدون ایجاد برش اصلاح کرد.
در این نوع از عمل زیبایی بینی ابتدا یک برش در قسمت کلوملا یا همان پوست باریک میان سوراخهای بینی زده شده و سپس سوراخهای بینی را از هم جدا کرده و پوست به طور کامل از روی بینی بلند خواهد شد. و جراح قابلیت دید مستقیم برای انجام تغییرات بر روی بینی و دسترسی راحت به غضروف بینی را خواهد داشت. که در این صورت احتمال ایجاد غیرقرینگی در بینی بسیار کم خواهد بود.
کاندیدای مناسب برای جراحی بینی باز
انتخاب روش مناسب برای جراحی بینی در حیطه تخصصی پزشک متخصص بوده است که با توجه به معاینات انجام شده انتخاب خواهد شد. افرادی مناسب برای جراحی بینی باز عبارتند از:
✅ افراد دارای انحراف بینی و قوس زیادی در بینی
✅ افراد که خواستار انجام جراحی ترمیمی هستند.
✅ افراد دارای غضروف بینی ضعیف و نیازمند به پیوند غضروف
✅ افراد دارای بینی بزرگ نسبت به دیگر اجزای صورت
✅ افراد دارای پرههای بینی بسیار بزرگ و گرد
✅ افراد مبتلا به افتادگی و کجی و دفرمگی بینی
✅ افراد دارای بینی نامتقارن
مراقبتها و اقدامات قبل از جراحی بینی باز
- تهیه عکس از تمام جهتهای بینی
- در صورت حساسیت به دارویی خاص پزشک خود را در جریان قرار دهید.
- خودداری از مصرف دخانیات و مشروبات از دو هفته قبل از عمل
- خودداری از مصرف داروهای رقیقکننده خون مانند آسپرین و پروفن از دو هفته قبل از عمل
- مصرف آب و مایعات زیاد یک روز قبل از عمل
- انجام آزمایشات لازم تجویز شده توسط پزشک قبل از عمل
- شیو ریش و سیبیل آقایان قبل از عمل
- خودداری از آرایش کردن و لاک زدن در خانمها
- خودداری از استفاده از زیورآلاتی مانند ساعت، انگشتر
- پوشیدن لباس دارای دکمه در روز عمل
- داشتن یک همراه در روز عمل
- ناشتایی از ۸ ساعت قبل از عمل
- به همراه داشتن تمام مدارک پزشکی و شخصی در روز عمل
نکات مراقبتی بعد از جراحی بینی باز
❇️ استفاده از کمپرس سرد برای کاهش تورم و کبودی در مدت زمانی ۷۲ ساعت پس ازعمل
❇️ خودداری از خوابیدن بر روی صورت و استراحت به صورت طاقباز
❇️ بالا بردن سر بیش از حد نرمال و بالاتر بردن بالا تنه با کمک چند بالش
❇️ مصرف غذاهای نرم و رقیق تا یک هفته پس از عمل بینی باز
❇️ باز نگه داشتن دهان به هنگام عطسه برای جلوگیری از وارد شدن فشار بر روی بینی
❇️ خودداری از استحمام تا یک هفته پس از جراحی برای جلوگیری از خیس شدن گچ بینی
❇️ خودداری از استعمال دخانیات به مدت دو هفته پس از عمل
❇️ خودداری از قرار گرفتن در معرض نور خورشید مستقیم به مدت یک ماه پس از عمل
❇️ خودداری از انجام فعالیتهای سنگین به مدت یک ماه پس از جراحی
❇️ خودداری از رفتن به مکانهای شلوغ برای جلوگیری از وارد شدن ضربه به بینی
❇️ پرهیز از مصرف نمک برای جلوگیری از افزایش تورم بینی
❇️ مصرف مسکن تجویزی توسط پزشک در صورت احساس درد در ناحیه بینی
❇️ پرهیز از مصرف ادویههای تند
❇️ خودداری از رفتن به استخر، سونا و جکوزی
❇️ استفاده از لباسهای گشاد و جلوباز تا مدتی پس از عمل
❇️ خودداری از خندیدن بیش از حد و فریاد زدن
❇️ خودداری از فین کردن و تخلیه ترشحات بینی با فشار به مدت یک ماه پس از جراحی
آنچه عمل بینی به روش باز را در اولیت قرار میدهد!
- کاهش عوارض عمل مانند غیر قرینگی
- امکان بهره مندی از پیوند استخوان و استفاده از پروتز ها
- امکان ایجاد تغییرات اساسی تر
- ایجاد نتیجهای قابل قبول تر
آیا عمل بینی باز عوارض دارد؟
عمل بینی نیز به مانند هر عمل تهاجمی و غیر تهاجمی دیگر عوارضی را به همراه خواهد داشت، که بروز و عدم بروز آنها به عوامل متعددی بستگی دارد. دو راه میتواند افراد را با کمترین عوارض مواجه کند، که ابتدا انتخاب جراح بینی است. در مرحله بعد توجه و رعایت مراقبت های بعد از عمل بینی میتواند به میزان قابل توجهی از این عوارض بکاهد.
اما به طور کلی عمل بینی به روش باز به دلیل ایجاد برش از کبودی و تورم بیشتری نسبت به عمل بینی به روش بسته برخوردار است. بنابراین مراجعین نباید با مقایسه عوارض این دو نوع عمل بیم انتخاب جراحی به روش باز را داشته باشند، چراکه این عوارض کمی طولانی تر بوده و در نهایت از بین خواهد رفت. از عوارض دیگر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد خونریزی
- بروز مشکلات تنفسی
- نیازمندی به جراحی ترمیمی
- مشکلات ناشی از بیهوشی
کاربردهای عمل بینی به روش باز
همانطور که در بالا اشاره شد، این عمل در بین پزشکان به عنوان عمل قابل قبول تر شناخته میشود و دلیل آن هم تنها به علت دسترسی به ساختار بینی است. این جراحی میتواند نتیجه بهتری را در جراحیهای زیر ایجاد کند:
- جراحی بینی گوشتی
- جراحی های ترمیمی
- جراحی تومور بینی
- جاحی برطرف کردن اختلالات مادرزادی مانند: لب شکری
سوالات متداول جراحی بینی باز
هر کدام از این روشها با توجه به نوع بینی و مشکلات آن انتخاب خواهد شد. اما عمل بینی به روش باز به طور معمول نسبت به روش بسته رایجتر بوده و بیشتر در جراحی ترمیمی بینی و بینی گوشتی انجام خواهد شد.
هزینه این عمل تا زمانی که معاینه توسط پزشک انجام نشود، امکانپذیر نبوده و برای هر فرد با توجه به نوع بینی و اصلاحات مورد نیاز بر روی بینی متفاوت است. برای کسب اطلاع از هزینه باید به مطب بهترین جراح بینی برای معاینه و مشاوره مراجعه کنید.
خیر، جای نگرانی نبوده و محل جوشخوردگی بخیهها در این روش باقی نخواهد ماند.
در پایان بدانید که…
اگر با هدف زیبایی و یا درمانی عمل بینی را انتخاب کردهاید، ابتدا پیشنهاد میکنیم به بهترین جراح بینی مراجعه کنید. انتخاب چنین جراحی در حال حاضر با در اختیار داشتن تکنولوژیهای ارتباطی کار مشکلی نخواهد بود. شما میتوانید با سرچ بهترین جراح بینی، نمونه کارهای عمل بینی را بررسی کرده و به مقایسه بنشیید. اگر این انتخاب به بهترین شکل صورت گیرد میتواند نتیجه جراحی را به ایده آل ذهنی شما نزدیک کند.