قاعدگی قبل یا حین عمل بینی از جمله مسائلی است که اکثر افراد که اقدام به جراحی کردند با آن درگیر هستند. یکی از سوالات بسیار مهمی که برای اکثر بانوان که اقدام به جراحی بینی گرفتند این است که آیا قاعدگی قبل یا حین عمل بینی مشکلی ایجاد نمیکند. متاسفانه بسیاری از بانوان به دلیل داشتن استرس بسیار زیاد برای جراحی بینی با خونریزی پریود زودرس مواجه میشوند، و ترس از آن دارند که این پریود در جراحی اختلال ایجاد کنند و از این مسئله نگران هستند که برای آنها عوارضی در پی داشته باشد. در حالت کلی بانوان در دوران پریود حدود ۳۵ تا ۸۰ سی سی خون از دست میدهند و این تصور را میکنند، در صورتی که جراحی با دوره قاعدگی آنها همزمان شود میزان خون زیادی را از دست بدهند. بنابراین سوالات بسیار زیادی در مورد قاعدگی قبل یا حین عمل بینی برای افراد ممکن است پیش بیایید مثلا قاعدگی مشکلاتی را در پی نداشته باشد. تجربه بسیاری از افراد بر این بوده است که داشتن عادت ماهانه در جراحی بینی نمی تواند تداخل ایجاد کند و میزان خونریزی افراد را افزایش نمیدهد.
اما بیمارانی که پریودهای سنگین و دردناکی دارند بهتر است در دوران قاعدگی جراحی بینی انجام ندهند زیرا باعث سخت شدن و دشوارتر شدن وضعیت موجود می شود. معمولا خانم هایی که جراحی بینی انجام میدهند و دوران قاعدگی بسیار سختی را دارد بهتر است که تجهیزات لازم از جمله پد و شورت های استریل در همراه خود داشته باشند تا در صورت نیاز بتوان از آنها استفاده کنند. قاعدگی امر بسیار طبیعی است و نباید از آن استرس و اضطراب داشت اگر دچار قاعدگی قبل یا حین عمل بینی به صورت ناگهانی شدید نباید نگران بود و آرامش خود را از دست داد. نیازی به استفاده کردن از قرصپصهای پیشگیری از پریود شدن همانند ال دی برای جلوگیری از قاعدگی قبل یا حین عمل بینی نیست زیرا ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد.
خطرات جراحی همزمان با قاعدگی قبل یا حین عمل بینی
در حالت کلی جراحی کردن بینی با همزمان شدن دوره قاعدگی قبل یا حین عمل بینی هیچ گونه خطری را برای افراد در پی نخواهد داشت. اما بسیاری از جراحان و متخصصان در صورتی که دوران تاریخ پریود سه روز قبل از جراحی یا ۳ روز پس از جراحی باشد از انجام دادن عمل امتناع میکنند زیرا بر این باور هستند که:
- مطالعات زیادی بر روی قاعدگی قبل یا حین عمل بینی انجام گرفته شده است برخی از مطالعات نشان داده است که هورمون هایی که در دوران قاعدگی تغییر میکند احتمال دارد که باعث شود زخم های موجود ضعیف بهبود یابند. همچنین احتمال دارد که خون لخته شود. دردهایی که در اثر قاعدگی از جمله گرفتگی عضلات، شکم درد، کمر درد و … وجود دارد باعث میشود که تحمل درد جراحی برای بیمار دشوار تر باشد.
- عوارض جانبی در دوران قاعدگی همانند نفخ، اسهال، یبوست و موارد دیگر ممکن است در کیفیت جراحی اثرگذار باشد و باعث طولانیتر شدن دوره نقاهت شود. به همین دلیل توصیه میشود بهتر است که در هنگام مراجعه کردن به پزشک متخصص در رابطه با دوران قاعدگی قبل یا حین عمل بینی سوال پرسیده شود و نظر بهترین جراح بینی در این مورد را جویا شود. در صورتی که پزشک توصیه میکنند که از انجام عمل در دوره پریود پرهیز شود در این صورت بهتر است که در دوران پریود عمل جراحی بینی انجام نگیرد.
جراحی در زمان قاعدگی قبل یا حین عمل بینی به چه کسانی توصیه نمیشود؟
یکی از دغدغههای بانوان در جراحی قاعدگی قبل یا حین عمل بینی است اما با توجه به اینکه پریود شدن در زمان جراحی بینی هیچ خطری فرد را تهدید نمی کند می توان در زمان قاعدگی اقدام به عمل جراحی کرد. اما یکسری افراد هست که بهتر است در زمان قاعدگی از انجام عمل پرهیز کنند که به عنوان مثال میتوان به این موارد اشاره کرد:
- افرادی که در زمان پریود میزان درد در قسمت کمر و یا شکم بسیار زیاد میباشد به نحوی که این درد غیر قابل تحمل میباشد. زیرا باعث میشود که آسیبهای روانی و استرس بیمار افزایش یابد. بنابراین بهتر است در این بازه زمانی از انجام عمل زیبایی زیر پرهیز شود.
- افرادی که میزان خونریزی آنها بیش از حد معمول باشد این افراد به دلیل اینکه از شرایط نامساعد روحی برخوردار هستند بهتر است که زمان عمل را به روز دیگری موکول کنند. زیرا در زمان جراحی ممکن است دچار مشکل شوند.
مراقبتهای لازم در زمان قاعدگی قبل یا حین عمل بینی
با رعایت کردن یک سری نکات قبل از انجام جراحی میتوان از بروز مشکل با هم زمان شدن دوره پریود و عمل جراحی بینی جلوگیری کرد این نکات عبارت است از:
- بهتر است زمان قاعدگی قبل یا حین عمل بینی به مقدار کافی آب نوشید تا بدن خود را در این عملیات هیدراته نگه داشت.
- قبل از جراحی بینی نباید از قرص آسپرین استفاده کرد. همچنین نباید از قرصهای مکمل و انواع قرصهای رقیق کننده خون پرهیز کرد. مصرف کردن این قرصها در زمان پریود موقع جراحی بینی باعث میشود که خون ریزی افزایش یابد. بعد از انجام جراحی میزان خون ریزی به سختی بند میآید و به کندی بهبود مییابد.
- بهتر است قبل از جراحی انواع وسایل و تجهیزات را در کنار خود به همراه داشت تا در صورت نیاز بتوان از آنها استفاده کرد مثلا شورتکس و پد بهداشتی.
- بهتر است قبل از دوران پریود با پزشک متخصص خود در مورد دوران پریود و قاعدگی مشورت کرد. در حالت کلی ارتباط خاصی بین دوران قاعدگی و جراحی بینی وجود ندارد اما در صورتی که پزشک شرایط جسمی و فیزیکی فرد را بررسی کرد تشخیص دهد که در زمان پریود شدن انجام عمل فوق بلا مانع است میتوان نسبت به انجام عمل اقدام کرد.
- البته باید به این نکته هم توجه کرد با توجه به داروی بیهوشی استقاده شده ممکن است بعد از جراحی تاریخ قاعدگی و دوران پریود فرد تغییر کند و بازه زمانی دوران قاعدگی بعد از جراحی با دوران قبل از جراحی متفاوت باشد.
امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید.
۰ دیدگاه