عمل پره های بینی

جراحی پره های بینی

جراحی پره‌ های بینی که به آن آلارپلاستی هم گفته می‌شود، به منظور اصلاح سوراخ‌های بینی و کوچک کردن آن‌ها انجام می‌شود، همانطور که می‌دانید یکی از مشکلاتی که باعث بروز عدم تعادل در حالت چهره و کاهش اعتماد به نفس افراد می‌شود، بزرگ بودن پره‌های بینی است. به همین دلیل است که سالانه تعداد زیادی کاندید انجام جراحی کوچک کردن پره‌های بینی هستند.

به علت عدم وجود غضروف و استخوان در قسمت پره‌های بینی و نرم بودن بافت آن، روند جراحی اصلاح پره‌های بینی به سادگی قابل انجام است. در این مقاله به طور کامل در مورد عمل پره‌ های بینی و تمام موارد مرتبط با آن از جمله مزایا و نحوه انجام آن صحبت خواهیم کرد.

جراحی پره های بینی

کوچک کردن پره‌های بینی با جراحی

این روز‌ها بسیاری از افراد برای بهبود وضعیت پره‌های بینی و ترمیم ظاهر بینی خود به انجام جراحی روی می‌آورند و سؤال می‌کنند آیا عمل پره‌ های بینی با بی‌حسی امکان‌پذیر است؟

  • برای کوچک کردن پره‌های بینی، جراحان بینی می‌توانند با تکنیک‌هایی خاص به بهبود وضعیت ظاهری بینی با تمرکز بر جراحی پره‌های بینی بپردازند.
  • در واقع عمل با اهداف مختلفی انجام می‌شود و روند جراحی بسته به این که هدف از جراحی چیست طراحی می‌شود
  • در عمل پره‌های بینی، بسته به مشکلاتی که بینی با آن رو به رو است برنامه جراحی طراحی شده و در روند آن پیاده‌سازی می‌شود.
  • در این نوع جراحی، باید برش‌هایی در ناحیه پره‌ها ایجاد شود تا سایز و فرم کلی آن تغییر پیدا کند.

نحوه جراحی پره‌های بینی و مراحل آن

این جراحی بیشتر برای افرادی با پره‌های بینی نامتقارن و همینطور بزرگ و پهن صورت می‌گیرد. روش‌های مختلفی برای ایجاد برش در این جراحی وجود دارد؛ که با توجه به شکل و ساختار پره‌های بینی هر فرد، یکی از این روش‌ها توسط بهترین جراح بینی تهران مورد استفاده قرار خواهد گرفت. که در ادامه مقاله به بررسی روش‌های برش نیز خواهیم پرداخت.

عمل پره‌های بینی از آنجایی که دارای بافت نرم، فیبروزی و چربی هستند، و همینطور به دلیل نداشتن هیچ گونه غضروفی در این ناحیه به راحتی قابل انجام خواهد بود. این عمل به صورت سرپایی و با بی‌حسی موضعی انجام خواهد شد.

نمونه عمل پره های بینی

مراحل عمل پره‌های بینی

زمانی که شما برای جراحی زیبایی بینی مراجعه می‌کنید، در دو جلسه ابتدایی پزشک جراح تمامی بخش‌های بینی شما را بررسی می‌کند تا مشکلات و نقایص بینی به طور کامل تعیین شوند.

در همین جلسات پزشک از خواسته‌ها و توقعات فرد آگاه می‌شود و تمام انتظارات منطقی در برنامه جراحی قرار داده می‌شوند.

در نهایت در جریان جراحی اگر به جز بزرگ بودن پره‌ های بینی مشکلات دیگری نیز در ناحیه بینی موجود باشد نیز برطرف می‌شود.

در بسیاری از موارد، بینی افراد به طور کلی مشکلی جز بزرگ بودن پره‌ها ندارد.

از این رو فرد تحت عمل جراحی قرار گرفته و اقدامات لازم انجام می‌شود.

لازم به ذکر است که اگر فقط برای کوچک کردن پره‌های بینی خود به پزشک مراجعه کنید، به دلیل سبک بودن این جراحی، عوارض و خونریزی ناشی از آن نسبت به جراحی عمومی بینی بسیار کمتر خواهد بود.

روش‌های ایجاد برش

به منظور ایجاد برش در پره‌های بینی از دو روش مختلف استفاده می‌شود؛ که در روش اول برش توسط جراح بر روی چین کنار پره‌های بینی ایجاد خواهد شد. به هیچ عنوان در این روش خط برش مشخص نخواهد بود. اما یکی از معایب این روش گذاشتن تأثیر منفی بر روی زیبایی انحنای بینی و همینطور ایجاد جوش‌های چرکی در ناحیه چین صورت می‌باشد. در روش دوم برش در یک میلی‌متری بالاتر از چین کنار پره‌های بینی توسط جراح ایجاد خواهد شد و در این بر خلاف روش اول تأثیر منفی بر روی انحنای بینی نخواهد داشت اما ممکن است خط برش بر روی صورت مشخص باشد.

تکنیک‌های جراحی آلار پلاستی

در ادامه دو مورد از اصلی‌ترین تکنیک‌های انجام این جراحی را برایتان شرح خواهیم داد.

  • در روش اول، پزشکان یک تکه کوچک از بافت سوراخ بینی را برش می‌دهند تا آن را کوچک‌تر کرده و به زیبایی شکل دهند. سپس سوراخ بینی را می‌بندند تا پره‌های بینی فیکس شود. در این روش پره‌های بینی از هم جدا شده و به سمت پایین کشیده می‌شود و پس از آن دوباره بهم متصل خواهند شد و همین امر موجب کوچک شدن پره‌های بینی می‌شود. این به زیباتر به نظر رسیدن سوراخ‌های بینی کمک می‌کند.
  • در تکنیک دوم، جراح مقداری بافت از پایه بینی خارج میکند تا سوراخ‌های بینی کوچک‌تر شود. آن‌ها یک تکه هلالی شکل از پوست را بریده و در بالای سوراخ بینی شکاف ایجاد می‌کنند و تغییراتی در بینی ایجاد می‌کنند. در این روش پره‌های بینی را از قسمت متصل به لب بالا جدا کرده و سپس پره بینی را به سمت بالا خواهند کشید. همین امر موجب کوچک و باریک شدن پره‌های بینی می‌شود.

تکنیک انجام جراحی بسته به نیاز شما در آلارپلاستی ممکن است متفاوت باشد.حوه بخیه زدن پره بینی

به دلیل حساسیت بالای این ناحیه از بینی، بخیه پره‌های بینی باید به صورتی که موجب مشکلاتی مانند ایجاد گوشت اضافه و همینطور اسکار پس از جراحی نشود، ایجاد شود. برای حاصل شدن این امر جراحی با تجربه باید برش‌ها را در محل مناسب ایجاد کرده باشد و همینطور دقت داشته باشد که، خط بخیه پررنگ نباشد. به غیر از نحوه ایجاد برش و همینطور نحوه بخیه زدن جراح عوامل متعددی در بهبودی جای بخیه نظیر نرم بودن، رنگ و ضخامت پوست، رعایت مراقبت‌های لازم پس از جراحی توسط افراد، استفاده از کرم‌ها برای بهبود و ترمیم بخیه و نوع بینی افراد دخیل خواهند بود.

عمل پره های بینی

جراحی پره‌ های بینی برای چه کسانی مناسب است؟

جراحی پره‌های بینی به چه صورت‌هایی می‌آید؟ این جراحی پره‌های بینی یا همان “آلار پلاستی” یکی از انواع جراحی‌های زیبایی بینی است که معمولاً برای افرادی مناسب است که مشکلات زیر را دارند:

  • پهن بودن پره‌های بینی: افرادی که احساس می‌کنند پره‌های بینی‌شان بیش از حد پهن و از زاویه‌های مختلف چهره به صورت نامتناسب دیده می‌شود.
  • بزرگی سوراخ‌های بینی: کسانی که سوراخ‌های بینی‌شان بزرگ است و این موضوع از زیبایی کلی چهره کاسته است.
  • عدم تقارن پره‌های بینی: در مواردی که پره‌های بینی به صورت طبیعی نامتقارن هستند و این عدم تقارن باعث نارضایتی فرد شده است.
  • نیاز به بهبود ظاهر بینی پس از جراحی اولیه: افرادی که قبلاً جراحی داشته‌اند و به دلیل نارضایتی از نتیجه جراحی قبلی، قصد دارند ظاهر پره‌های بینی‌شان را بهبود دهند.
  • مشکلات تنفسی ناشی از پهنی پره‌ها: در برخی موارد، پهنی بیش از حد پره‌های بینی ممکن است باعث مشکلات تنفسی شود که این جراحی می‌تواند به بهبود آن کمک کند.

مناسب بودن این جراحی برای هر فرد بستگی به آناتومی خاص بینی، نوع پوست، و اهداف زیبایی‌شناسی فرد دارد. مشاوره با یک جراح پلاستیک متخصص به منظور ارزیابی دقیق و تصمیم‌گیری در مورد مناسب بودن این جراحی ضروری است.

هدف اصلی از جراحی پره‌های بینی چیست؟

اهداف جراحی پره‌های بینی برای هر فرد متفاوت است. بسته به صورت هر شخص این امر ممکن است کمی متفاوت باشد. اما به طور کلی جراحی پره‌های بینی شامل ایجاد تقارن در سوراخ‌های بینی و همچنین کوچک‌تر کردن پره‌های بینی می‌شود. سایر اهداف جراحی آلارپلاستی شامل درمان مشکلات تنفسی در صورت وجود و همچنین رفع مشکلات ناشی از آن است. ایجاد هماهنگی میان بینی و سایز اجزای صورت از دیگر اهداف آلارپلاستی است که بهترین جراح پلاستیک در تهران آن را در نظر می‌گیرد.

عکس عمل پره های بینی

✔ در ادامه تصویری از نتیجه عمل پره های بینی توسط دکتر علی بصام را می بینید

عمل پره بینی

مراقبت‌های پس از عمل پره‌های بینی

مجموعه‌ای از مراقبت های زیر بعد از جراحی باعث می شود نتیجه بهتری از آلارپلاستی دریافت کنید:

  • خودداری از لمس پره‌های بینی
  • خودداری از فشار آوردن به پره‌های بینی
  • خودداری از انجام ورزش‌های سنگین
  • استفاده از کمپرس یخ برای کاهش تورم
  • مصرف دارو‌های آنتی بیوتیک و دارو‌های تجویز شده توسط پزشک به طور مرتب

کوچک کردن پره‌های بینی بدون جراحی

امکان کوچک کردن پره‌های بینی بدون جراحی و تنها با بخیه زدن وجود دارد، اما باید به این نکته توجه داشته باشید که در این روش پس از مدتی بینی به حالت اولیه خود بازگشته و روشی دائمی به شمار نمی‌رود. بهترین روش برای کوچک کردن پره‌های بینی همان انجام جراحی است.

مزایای عمل پره‌ های بینی

به طور کلی، جراحی‌های زیبایی صورت اهداف و مزایای متعددی دارند. از میان مزایای انجام این جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • متناسب و متعادل ساختن سایز کلی بینی نسبت به فرم کلی صورت
  • کاهش سایز لوله‌های بینی
  • افزایش تقارن میان پره‌های بینی
  • بهبود وضعیت ظاهری و افزایش زیبایی صورت فرد
کاهش سایز لوله های بینی
افزایش تقارن میان پره های بینی
بهبود وضعیت ظاهری و افزایش زیبایی صورت فرد

عوارض عمل پره‌های بینی

به طور کلی، عوارض حاصل از انجام عمل کوچک کردن پره‌ های بینی بسیار کمتر از جراحی عمومی بینی است.

چرا که در این روش در بسیاری از موارد، نیازی به انجام اصلاحات در دیگر بخش‌های بینی نیست و صرف تصحیح شکل پره‌های بینی برای به پایان رساندن عمل کافی است.

افرادی که می‌خواهند پره‌های بینی خود را به روش جراحی کوچک کنند، باید در انتخاب جراح بینی دقت زیادی به خرج بدهند.

زیرا در بسیاری از مواردی که فرد به بهترین جراح بینی مراجعه نکرده‌اند، دیده شده است که پره‌های بینی بیش از حد کوچک شده‌اند و برای فرد مشکلات بسیار زیادی ایجاد کرده‌اند.

علت بزرگی پره‌های بینی پس از انجام جراحی

این امر پس از عمل به دلیل وجود تورم در پره‌های بینی امری طبیعی بوده و موجب بزرگ به نظر رسیدن پره‌های بینی خواهد شد. به مرور زمان از میزان تورم کم شده و پره‌های بینی کوچکتر خواهند شد؛ به همین دلیل نتیجه این عمل مدت‌ها پس از آن مشخص خواهد شد.

هزینه عمل پره‌های بینی

هزینه جراحی بینی به طور کلی بسته به این که چه میزان تغییرات در روند جراحی ایجاد می‌شود و این که تخصص جراح چه میزان است تعیین می‌شود.

از این رو کسانی که در پی انجام این جراحی هستند حتماً باید نزد بهترین و معتبر‌ترین جراحان مشاوره‌های لازم را دریافت کرده و در نهایت بهترین تصمیم را اتخاذ کنند.

در پایان این جلسات و پس از انجام بررسی‌های لازم، هزینه‌ی عمل پره‌ های بینی تعیین می‌شود.

سؤالات متداول

حرف آخر

در پایان، مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه داشت، این است که جراحی پره‌های بینی با توجه به تمام پیچیدگی‌ها، در اغلب موارد، به طور موفقیت‌آمیزی به پایان می‌رسد.

اما با این حال، نباید از این نکته غافل شوید که این جراحی باید حتماً به دست بهترین جراح انجام شود که در این زمینه از مهارت و توانمندی‌های بالایی برخوردار هستند و می‌توانند روند جراحی را به بهترین شکل پیش ببرند.

دکتر سید علی بصام
دکتر علی بصام

دکتر علی بصام، متخصص گوش و حلق و بینی، با بیش از ده سال سابقه جراحی بینی و بیش از 6000 جراحی موفق در این زمینه هستند. ایشان دارای بورد تخصصی گوش و حلق و بینی از دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۸۸ و فلوشیپ اتولوژی از دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1390 هستند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو