عمل بینی برای بیماران قلبی

جراحی بینی برای بیماران قلبی ممکن است خطرناک باشد. البته در صورتی که تحت نظر یک متخصص قلب و عروق باشید و بعد تصمیم خود برای جراحی بینی و مشکل قلبی را با وی مطرح کنید، می توانید میزان این ریسک را به حداقل میزان ممکن برسانید. اگر بیماری زمینه ای قلب و عروق دارید، لازم نیست نگران باشید، اما در مورد بیماری های حاد قلبی، لازم است که نظر پزشک خود را جویا شوید. در این مقاله به طور کامل در این خصوص صحبت می‌کنیم و به این نکته اشاره می‌کنیم که آیا می‌توانید این کار را انجام دهید یا خیر.

جراحی بینی برا ی بیماران قلبی

آیا جراحی بینی بر روی بیماری قلبی موثر است؟

در رابطه با این موضوع نظرات مختلفی وجود دارد، در برخی از موارد، جراحی بینی می تواند بر روی مشکل قلبی افراد موثر باشد. به این معنا که ممکن است با انجام جراحی بینی، با از بین رفتن مشکلات تنفسی، وضعیت تنفس بیمار و در نتیجه وضعیت خونرسانی بدن او نیز بهبود پیدا کند. در پاسخ به این سوال که آیا بیماران قلبی می توانند جراحی بینی انجام دهند یا خیر، شروط خاضی وجود دارد . در برخی موارد متخصص بیمار را به دلیل وجود برخی از دلایل سلامتی جراحی نمی‌کند. چرا که حتی انجام برخی از جراحی های ضروری برای سلامت فرد نیز ممکن است برای برخی از بیماران خطرناک باشد. اما در برخی شرایط که بیماری فلبی کنترل شده است، با مجوز پزشک متخصص این جراحی مشکلی برای سلامت فرد ایجاد نمی‌کند.

در مقابل، تاثیر مواردی همچون بیهوشی می تواند باعث بروز مشکلاتی برای بیمار قلبی شود. در همه مواردی که فرد مراجعه کننده و داوطلب انجام عمل دارای مشکلاتی از این قبیل است، می توان با انجام بررسی ها و آزمایش های لازم، میزان ریسک جراحی را به کم ترین حد ممکن رساند.

افتادگی دریچه میترال و عمل بینی

افتادگی دریچه میترال یکی از مشکلات قلبی شایع به حساب می آید. دکتر علی بصام، جراح بینی در تهران در رابطه با این موضوع و در پاسخ به سوالات متعدد شما در رابطه با این موضوع بیان کردند که:

حدود ۲۰ درصد افراد جامعه به افتادگی دریچه میترال مبتلا هستند. در صورتی که در طی جلسه مشاوره قبل از جراحی بینی این موضوع را عنوان کنید و معاینات و آزمایش های لازم را برای آگاهی از شدت بیماری و برنامه ریزی برای نحوه کنترل آن حین عمل انجام دهید، این مشکل بر روی روند عمل تاثیر منفی نخواهد گذاشت.

مشکل قلبی و بیهوشی عمل بینی

همان طور که می دانید، این عمل تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. بسیاری از افراد فکر می کنند که اگر بیماری قلبی داشته باشند، نمی توانند بیهوشی عمل بینی را تحمل کنند، اما این در حالی است که جراح بینی و پزشک بیهوشی با بررسی دقیق شرایط سلامتی شما، به بهترین شکل ممکن مراحل مختلف جراحی را پیش خواهند برد تا خطری متوجه سلامتی شما نشود.

اهمیت مشاوره قبل از عمل بینی برای بیماران قلبی

حتی در افرادی که مشکل یا بیماری خاصی ندارند هم انجام این مشاوره الزامی و ضروری است. برای اشخاصی که مبتلا به بیماری های پیش زمینه ای مختلفی مانند دیابت و بیماری های قلبی هستند، گذراندن جلسه مشاوره به دلایل زیر بسیار مهم است:

  • شما در طول جلسه مشاوره مشکلات سلامتی خود را بیان می کنید و به این ترتیب جراح بینی با پیدا کردن دید کلی در رابطه با این موضوع می تواند به شما برای داشتن تجربه هر چه بهتر و سالم تر از این جراحی کمک کند.
  • سوابق پزشکی شما بررسی می شوند. به همین دلیل پرونده پزشکی خود را باید برای شرکت در این جلسه به همراه داشته باشید.
  • بعد از بررسی پرونده پزشکی، آزمایش هایی مانند نوار قلب قبل از عمل انجام می شود تا وضعیت عمومی سیستم قلب و عروق شما برای جراح مشخص شود.
  • داروهایی که شما در حال حاضر برای بیماری قلبی خود مصرف می کنید، بررسی می شوند و برنامه تازه ای برای مضرف آن ها در حدود ۲ هفته قبل از عمل تجویز می شود. چرا که ممکن است برخی از این داروها با داروهای بیهوشی مورد استفاده در طول عمل تداخل ایجاد کنند.
  • در صورتی که هیچ یک از داروهای مصرفی تان با داروهای بیهوشی تداخل و مشکلی ایجاد نکنند، می توانید با برنامه قبلی به مصرف آن ها بپردازید.
عمل بینی برای بیماران قلبی

اقدامات قبل از عمل بینی برای بیماران قلبی

در طول جلسه مشاوره، بعد از اتمام بررسی ها و معاینات، در صورتی که تصمیم شما برای انجام جراحی بینی قطعی باشد، متخصص گوش و حلق و بینی از شما می خواهد که موارد زیر را به عنوان اقدامات قبل از عمل رعایت کنید:

مصرف داروهای شما برای کنترل مشکلات قلبی باید به شکل گذشته ادامه پیدا کند. هرگز بدون اطلاع پزشک، داروهای خود را قطع نکنید و در صورتی که به شما اطلاع داده شد که باید برنامه دارویی خود را برای جلوگیری از ایجاد تداخلات دارویی تغییر دهید، توصیه های پزشک را رعایت کنید.

تغذیه خود را قبل از جراحی بینی کنترل کنید و از مصرف غذاهایی که ممکن است باعث تغییر شرایط قلب و عروق شما شوند خودداری نمایید. به عنوان مثال، نه تنها قبل از عمل بینی بلکه هرگز نباید از غذاهای سرخ کردنی و پرچرب استفاده کنید تا دچار مشکلاتی مانند گرفتگی رگ ها نشوید.

عمل بینی بیماران قلبی بدون بیهوشی

در صورتی که جراح بینی تشخیص بدهد که بیماری قلبی شما راه را برای انجام جراحی بینی دشوار می کند، به شما پیشنهاد خواهد کرد که جراحی بینی را انجام ندهید.

البته این موارد به ندرت پیش می آیند ولی چیزی که اهمیت دارد این است که جراح باید با بیمار خود صادق باشد و در صورتی که انجام عمل ممکن است سلامتی فرد را با خطر مواجه کند، از انجام جراحی بینی برای وی صرف نظر خواهد شد.

در این موارد می توان از روش های غیر جراحی بهره گرفت و راهکارهایی مانند تزریق ژل به بینی را برای ترمیم ظاهر بینی پیش پای فرد گذاشت.

تزریق ژل به بینی بدون بیهوشی انجام می شود. مدت زمان این اقدام کوتاه است و خطری برای بیماران قلبی ندارد. البته در صورتی که بیماری قلبی شما شدید نیست و خواهان گرفتن نتیجه دائمی از ترمیم ظاهری بینی هستید، پیشنهاد ما به شما انجام جراحی بینی با در نظر گرفتن ملاحظات است.

ایست قلبی در عمل بینی

ایست قلبی در حین عمل بینی یکی از عوارض نادر اما جدی است. این اتفاق ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد که اغلب به بی‌هوشی، وضعیت سلامت بیمار، و واکنش‌های بدن بیمار به داروها یا شرایط استرس‌زا در طول عمل مرتبط است. این مورد ممکن است علل مختلفی داشته باشد.

  • واکنش به داروی بی‌هوشی: برخی بیماران به داروهای بی‌هوشی حساسیت دارند. این داروها می‌توانند موجب افت شدید فشار خون یا بروز واکنش‌های آلرژیک شوند که گاهی به ایست قلبی منجر می‌شود.
  • افزایش فشار در حین جراحی: رینوپلاستی ممکن است با تغییرات ناگهانی در جریان خون و اکسیژن بدن همراه باشد. اگر بدن به این تغییرات عادت نداشته باشد یا بیمار دارای مشکلات قلبی یا ریوی باشد، احتمال ایست قلبی افزایش می‌یابد.
  • سنکوپ وازوواگال: در برخی بیماران، تحریک عصب واگ به دلیل استرس یا درد جراحی می‌تواند موجب افت شدید فشار خون و در نهایت ایست قلبی شود.
  • عوامل ژنتیکی یا مشکلات زمینه‌ای قلبی: بیمارانی که از قبل مشکلات قلبی یا ریوی دارند، در معرض خطر بیشتری هستند و ممکن است به علت استرس جراحی یا داروها دچار ایست قلبی شوند.

بنابراین علائم حیاتی در حین عمل بینی به صورت مداوم کنترل شده و این امر می‌تواند به کاهش خطرات ایجاد شده در حین عمل بینی کمک کند.

علت تپش قلب در عمل بینی

تپش قلب در حین عمل بینی می‌تواند ناشی از چندین عامل از جمله واکنش بدن به استرس جراحی، داروهای بی‌هوشی، و تغییرات فشار خون باشد. بی‌هوشی و داروهای خاصی که برای کاهش خونریزی استفاده می‌شوند، می‌توانند ضربان قلب را افزایش دهند. همچنین، کاهش اکسیژن خون و نوسانات فشار خون در طول عمل ممکن است باعث تپش قلب شود. با نظارت دقیق و کنترل داروها، تیم پزشکی معمولاً می‌تواند این شرایط را مدیریت کند و از عوارض عمل بینی جلوگیری کند. همچنین این عارضه بعد از جراحی بینی معمولا تحت تاثیر بیهوشی است. بنابراین با از بین رفتن اثرات بیهوشی در هفته های ابتدایی این عارضه از بین خواهد رفت.

نوار قلب برای عمل بینی

آیا نوار قلب برای بیماران قلبی نیاز است؟ بله، نوار قلب (ECG) برای عمل بینی معمولاً لازم است، به ویژه برای بیمارانی که دارای سابقه مشکلات قلبی یا عوامل خطرزایی مانند فشار خون بالا، دیابت، یا سابقه خانوادگی بیماری‌های قلبی هستند. حداقل یک هفته قبل از عمل بهتر است نوار قلب حداقل یک هفته قبل از تاریخ عمل بینی انجام شود. این زمان به پزشک اجازه می‌دهد تا نتایج را بررسی کرده و در صورت نیاز، اقدامات لازم را انجام دهد. در کل، مشاوره با پزشک و انجام تست‌های لازم قبل از عمل برای اطمینان از ایمنی بیمار بسیار مهم است.

مطالب مرتبط

نکروز بینی

نکروز بینی چیست؟ چه کسانی دچار نکروز بینی می‌شوند؟ این

یک پاسخ
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search