مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
دکتر علی بصام / بیماری های گوش و حلق و بینی / فین کردن بعد از جراحی بینی
اینستاگرام دکتر بصام

فین کردن بعد از جراحی بینی

۳.۵/۵

بینی پس از جراحی حساس شده و باید تا بهبودی کامل و همینطور برای جلوگیری از بروز مشکلات در دوره نقاهت مراقبت ها و نکات دستوری بعد از عمل را به خوبی رعایت کرد. یکی از این مراقبت ها چگونگی فین کردن بعد از جراحی بینی می باشد، چرا که فین کردن بعد از جراحی بینی مانند افراد عادی قابل انجام نخواهد بود و باید در شرایطی خاص و طبق اصول خاصی این عمل انجام شود تا به بینی آسیبی وارد نکند. در این مقاله به طور کامل به بررسی نحوه فین کردن بعد از جراحی بینی و همینطور عوارض آن خواهیم پرداخت.  

بینی پس از جراحی حساس شده و باید تا بهبودی کامل و همینطور برای جلوگیری از بروز مشکلات در دوره نقاهت مراقبت ها و نکات دستوری بعد از عمل را به خوبی رعایت کرد. یکی از این مراقبت ها چگونگی فین کردن بعد از جراحی می باشد، چرا که فین کردن بعد از جراحی بینی مانند افراد عادی قابل انجام نخواهد بود و باید در شرایطی خاص و طبق اصول خاصی این عمل انجام شود تا به بینی آسیبی وارد نکند. در این مقاله به طور کامل به بررسی نحوه فین کردن بعد از جراحی بینی و همینطور عوارض آن خواهیم پرداخت.  

زمان مناسب برای فین کردن بعد از جراحی بینی 

به طور معمول بهترین جراح بینی توصیه خواهد کرد که در طول مدت زمانی دو هفته بعد از جراحی از فین کردن بینی خودداری کنید. البته باید به این نکته اشاره کرد که این بازه زمانی با توجه به نوع عمل و نظر پزشک بین دوهفته تا ۱۲ هفته بعد از جراحی متغیر می باشد. چرا که فین کردن بلافاصله پس از عمل موجب ایجاد فشار بر روی بافت های داخلی بینی و پاره شدن بخیه های بینی خواهد شد. تا زمانی که پزشک متخصص اجازه فین کردن را به شما نداده باید یک اسپری نمکی را در داخل بینی خود ریخته و سپس به آرامی آن را خارج خواهد کرد.

فین کردن پس از گذشت سه هفته تا یک ماه از جراحی بینی به دلیل اینکه بافت داخلی بینی ترمیم پیدا کرده خطری را ایجاد نخواهد کرد. 

عوارض فین کردن بعد از عمل بینی 

فین کردن بعد از عمل موجب تاثیرات منفی بر روی بهبودی و دوران نقاهت شده، هم چنین موجب کاهش سرعت بهبودی و همینطور تاثیر منفی بر روی نتیجه عمل خواهد شد. 

از عوارض دیگر این عمل می توان به وارد شدن فشار به بافت های بینی و همینطور پاره شده بخیه ها نیز اشاره کرد. هم چنین ممکن است منجر به وارد شدن آسیب به مخاط بینی که با کمک بخیه ها به یکدیگر متصل شده اند، شده و موجی گسسته شدن آن خواهد شد. 

عوارض-فین-کردن-بعد-از-جراحی-بینی

نحوه فین کردن بعد از جراحی بینی 

پس از گذشت مدت زمانی یک ماه و اجازه پزشک برای فین کردن باید این کار با نهایت دقت و ملایمت انجام شود. نکاتی که باید در هنکام فین کردن رعایت کنید این است که دست خود را بر روی بینی فشار نداده و همینطور با فشار زیاد و با استفاده از دستمال ترشحات را پاک نکنید. 

همینطور نباید مقدار دفعات زیادی عمل فین کردن را بعد از جراحی انجام داده و در آن افراط کنید. می توان با استفاده از سرم نمکی به آرامی داخل بینی را شست و شو داده تا خون ها خارج شود چرا که در صورت تمیز نکردن بینی داخل حفرات بینی باکتری ها و عفونت رشد خواهند کرد. برای این منظور باید نکات شست و شوی بینی بعد از عمل را رعایت کرد. 

روش های جایگرین برای فین کردن بعد از عمل 

فین کردن بعد از جراحی بینی خطرناک بوده ولی تمیز نکردن بینی در این دوران عواقب و عوارضی را در پی خواهد داشت که برای انجام آن روش هایی وجود دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد. 

یکی از روش های تمیز کردن بینی استفاده از پماد پولیسورین بوده که به صورت موضعی می باشد و و برای تمیز کردن لخته های خون خشک شده داخل بینی و ضدعفونی کردن آن ها به صورت شست و شوی بینی با هیدروژن پراکسید در ابتدا و سپس زدن پماد داخل بینی استفاده خواهد شد. 

از روش های دیگر که بسیار در تمیز کردن بینی رایج بوده و جایگزین مناسبی برای فین کردن بعد از جراحی بینی می باشد، استفاده از محلول هیدروژن پراکسید بوده و این محلول تمام عوامل بیماری زا را از بین برده و مخاط خشک شده داخل بینی را نیز پاک خواهد کرد. برای استفاده از این پماد باید گوش پلک کن تمیزی را آغشته به محلول کرده و به آرامی و بدون ایجاد فشار داخل بینی آن را مالید. 

محلول نمک نرمال سالین یکی از روش های دیگر برای پاک کردن بینی بوده که می توان چند روز بعد از عمل بینی از آن به صورت اسپری داخل بینی استفاده کرد. 

فین کردن بعد از جراحی بینی خطرناک بوده ولی تمیز نکردن بینی در این دوران عواقب و عوارضی را در پی خواهد داشت که برای انجام آن روش هایی وجود دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد. 

یکی از روش های تمیز کردن بینی استفاده از پماد پولیسورین بوده که به صورت موضعی می باشد و و برای تمیز کردن لخته های خون خشک شده داخل بینی و ضدعفونی کردن آن ها به صورت شست و شوی بینی با هیدروژن پراکسید در ابتدا و سپس زدن پماد داخل بینی استفاده خواهد شد.

سخن پایانی 

یکی از سوالاتی که برای افراد بعد از عمل بینی پیش می آید فین کردن و نحوه فین کردن بعد از آن می باشد که در صورت آشنایی نداشتن با این مورد، و رعایت نکردن نکات مرتبط با آن عوارضی را در پی خواهد داشت که در این مقاله سعی کردیم تا توضیحاتی جامع در این خصوص برای آشنایی کامل شما با آن ارائه بدهیم. 

سوالات متداول 

دکتر علی بصام

دکتر علی بصام

دکتر علی بصام، متخصص گوش و حلق و بینی، با بیش از ده سال سابقه جراحی بینی
دارای بورد تخصصی گوش و حلق و بینی از دانشگاه علوم پزشکی تهران – سال ۱۳۸۸
فلوشیپ اتولوژی از دانشگاه علوم پزشکی تهران – سال ۱۳۹۰
برچسب ها:
مقالات مرتبط
جابه جایی غضروف بینی بعد از عمل و علت آن

جابه جایی غضروف بینی بعد از عمل و علت آن

عمل بینی علاوه بر مزیت هایش دارای عوارضی نیز می باشد که یکی از این عوارض شایع جابه جایی غضروف بینی بعد از عمل است که موجب نگرانی افراد می شود و برای انجام این جراحی دچار تردید و شک می شوند، باید به این نکته اشاره کرد...

حالت تهوع و استفراغ بعد از جراحی بینی

حالت تهوع و استفراغ بعد از جراحی بینی

شاید گمان کنید که پس از جراحی بینی تمام مراحل سخت به پایان رسیده و پس از آن می‌توانید با ظاهری جدید اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، اما باید بدانید که پس از جراحی تا مشاهده‌ی نتیجه‌ی نهایی راهی طولانی در پیش دارید....

خندیدن بعد از عمل بینی

خندیدن بعد از عمل بینی

خندیدن بعد از عمل بینی یکی از موارد مراقبتی بعد از این جراحی زیبایی می باشد، لازم به ذکر است برای گرفتن نتیجه ای مطلوب از جراحی های زیبایی، ضمن دقت در انتخاب پزشک و جراح ماهر، می بایست از مراقبت های دوره نقاهت پس از...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *